Näin teet parhaan kurpitsakeiton
Kurpitsa on kenties parhaimmillaan keitoissa. Muhkean mausteisena, samettisen pehmeänä syysiltojen lämmittäjänä. Muutamalla niksillä saat kurpitsakeitosta entistäkin parempaa.

Kurpitsakeitosta tulee samettisen pehmää, kun soseutat sitä riittävän kauan.
SOSEUTA SAMETTISEKSI
Kurpitsakeitossa kaiken perusta on pehmeä, silkkinen rakenne. Sen saat soseuttamalla keittoa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa riittävän pitkään. Kurpitsa jää helposti liian rakeiseksi, jos olet turhan hätäinen soseuttaja.
Jos tavalliselle kasvissosekeitolle riittää muutaman minuutin soseutus, kurpitsaa saat soseuttaa vielä muutaman minuutin lisää – niin että keitosta tulee silkkisen hienoa. Rakenne vaikutta myös keiton makuun.
Kun lisäät keittoon juustoa tai kermaa, surauta keitto sen jälkeen vielä kerran sauvasekoittimilla. Näin viimeistelet keiton pehmeän rakenteen
PAAHDETTU KURPITSA ANTAA AROMIA
Paahtamalla kurpitsan uunissa herätät hedelmän aromit. Sen sijaan, että keität keiton raa’asta kurpitsasta, paahda sitä hetken uunissa. Näin saat keittoon syvempää makua. Katso ohje paahdettu kurpitsa
Keittoresepetit
kurpitsa-cheddarkeitto
sadonkorjuukeitto
kaikki kurpitsareseptit