Kurpitsakaupan tarina

Kaikki alkoi Yhdysvalloista. Kurpitsatilan ja kurptisakaupan perustaja Katariinä Kääpä innoistui opiskelumatkallaan Yhdysvaltojen etelävaltioissa kurpitsa-sesongin antimista. Halloween ja isot kaiverretut kurpitsat tekivät Katariinaan lähtemättömän vaikutuksen. Kurpitsakaupan siemen oli kylvetty.

Muutama vuosikymmen myöhemmin puutarhuriksi opiskeleva Katariina päätti antaa siemenen kasvaa ja kukoistaa. Näin Nassulan tilalle perustettiin kurpitsakukkula. Lajikkeiksi valikoitui pitkän taustatutkimuksen myötä ameriikassa suosituista lajikkeista ne, jotka tulisivat toimeen Suomen kesässä.

Syksyllä 2016 suomessakin päästiin vihdoinkin poimimaan Halloween kurpitsa suoraan köynnökseltä. Tämä on perinteisesti koko perheen syyskauden kohokohtia Yhdysvalloissa.

Jo ensimmäisenä satokautena kurpitsa tila oli suosituimpi, kuin mitä osattiin arvatakaan. Sato myytiin loppuun hetkessä. Nassulan kurpitsakukkulat ovat sittemmin saaneet kunnian tarjota elämyksellisen kurpitsa-aiheisen iltapäivän kaikenkokoisille herkkusuille ja halloween ystäville.