Kurpitsa-cheddarkeitto

Kurpitsa-cheddarkeitto

Oranssi kurpitsa ja keltainen cheddar-juusto solmivat sellaisen liiton, jota on mahdotonta vastustaa. Kun sopan ryydittää tujauksella jalapenoa, on syksyinen lämmittävä kurpitsakeitto täydellinen. Tämä keitto vie kielen ja mielen mennessään.

Käytä kurpitsa-cheddarkeitossa uunissa paahdettua kurpitsaa.

1 l uunissa paahdettua kurpitsaa
1 keskikokoista sipulia
2-5 dl luomukanalientä (tai kasvislientä)
1-2 valkosipulin kynttä
1 tuore jalapeno tai chili 
mustapippuria myllystä
1 prk Koskenlaskija ruokacheddar-juustoa
2 tl lime- tai sitruunamehua
(suolaa)

Pilko sipuli ja kuullota kattilassa. Lisää paahdettu kurpitsa ja kanalientä niin, että saat sopivan paksuista keittoa. Liemen määrä on suuntaa-antava, sen tarve riippuu kurpitsan nestemäärästä ja siitä, kuinka paksua tai ohutta keittoa haluat.

Anna seoksen kiehahtaa. Purista joukkoon valkosipulit sekä lisää hienoksi pilkottu jalapeno tai chili – määrä riippuen siitä, kuinka tulista keittoa haluat. Vaikka et pitäisi tulisesta ruuasta, lisää keittoon pieni ripaus tulisuutta, se tuo makuun syvyyttä. Kierrä keittoon muutama kierros pippurimyllystä.

Soseuta sauvasekottimella riittävän kauan kunnes keitto on aivan samettisen pehmeää. Älä jätä koostumusta rakeiseksi. Anna keiton jälleen kiehahtaa.

Lisää Koskenlaskija ja sekoita keittoon sauvasekoittimella. Anna keiton kuplia muutaman kerran. Lisää lopuksi joukkoon tilkka lime- tai sitruunamehua. 

Tarjoile kuumana paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Katso myös
kaikki kurpitsaresepetit
kurpitsavinkit
kurpitsatarina
näin kurpitsat kasvavat